Followers

Saturday, October 10, 2009

Maajun Anggun Bistari

Name:

Adress :

Tel:

Product / Quantity :

Payment Thru :

MYBANK ANNISHA BINTI NORDIN 502036055159

CIMB ANNISHA BINTI NORDIN 02080099637524

Transaction Date / Time :

SETELAH PEMBAYARAN DIBUAT MELALUI ON9 SILA BERIKAN BUKTI PEMBAYARAN ANDA KE EMAIL

zamisha79@yahoo.com.my

Email Adress:


This contact form was created by Freedback.






MAB ¯`·.¸>>--»Produk perancang keluarga yg TerHEBAT ( MAAJUN ANNGUN BISTARI)

KONSEP & CARA MAB bertindak balas

HARGA : RM15/BOTOL 21 BIJI (TIDAK TERMASUK POSTAGE)

Apabila anda mengambil MAB ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindakbalas awal. MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. Bahagian yang akan berlaku .

Proses rawatan adalah seperti pada bahagian peranakan/mencairkan lemak/Kolestrol/toksin dalam darah. Apa yang MAB buat adalah ia akan mencairkan darah period lama, nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang ( bagi yang bersalin ). Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat. Banyaknya darah yang keluar adalah bergantung kepada tahap kesihatan masing2. Jika anda sudah lama tidak period/ period pendek bermakna banyaklah darah kotor yang disimpan dalam peranakan tersebut. Pada Peringkat ini , anda akan didatangi kekerapan Period yang tidak menentu kerana MAB sdg merawat peranakan anda. Selepas selesai tempoh itu, anda akan melaluiPeringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap Ini, period kembali normal, maksudnya apabila Habis 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini, MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai. Selain Dari darah kotor seperti diatas, lemak/kolestrol/Toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan di buang bersama najis besar. Pd masa ini anda mengalami kekerapan membuang air Besar dan melepaskan angin ( kentut ) Darah period yang lama ini seharusnya di keluarkan kerana ianya memberi implikasi kepada anda dalam jangkamasa panjang. Antara risikonya adalah terdedah kepada Fibroid/Cyst/barah pangkal Rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan insyaAllah risiko kpd Penyakit tersebut adalah rendah. Dengan kata lain, MAB adalah ikhtiar utk elakkan kemunculan penyakit tersebut.

“ MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI “

LAIN-LAIN KEGUNAAN MAB :
Maksud kegunaan Multi Purpose.
Melambatkan Monopaus

Dengan Megamalkan MAB anda tidak akan MONOPAUS di Usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah sekitar usia 30an, disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup, otak kita menjadi kurang berkeupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan, jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan MONOPAUS. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumahtangga. Hubungan seksual juga menjadi tidak harmoni. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat diatasi dengan baik.


SESUAI UNTUK WANITA BERUMUR

WARGA EMAS :
MAB ini bukan sahaja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada wanita yang berumur 40an keatas. Bagi golongan berumur/warga emas ianya tidak dapat mengembalikan period lagi, Cuma hanya Boleh mendapat khasiat2nya seperti Melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas2 dan sebagainya.

ATURAN MAKAN MAB :
1.Bagi yang lepas pantang, mula makan hari ke 44 lepas bersalin.

2.Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period.

3.Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period. MAB juga boleh di makan bersama pil.

4.Bagi yang sedang merancang mengguna cara IUD, kaedahnya seperti berikut:
i) Kes yang tidak period, dapat MAB terus makan.
ii)Kes IUD yang belum EXPIRED dan ada period mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period.
Bila IUD sudah EXPIRED nanti boleh putuskan sama ada nak teuskan IUD atau MAB sahaja.

5.Bagi yang sedang merancang menggunaknINJECTION, Kaedahnya seperti berikut :
i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada hari ke 3,4 @ 5.
ii)Bagi yang tak period, dapat MAB boleh terus Selepas EXPIRED INJECTION, boleh putuskan untuk terus sambung Injection atau MAB shj.

6.Makan 1 biji sahaja sekali sehari samada pagi/malam setiap hari selama 21 hari. Selepas habis, REHAT selama 7 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya.

Contohnya : Jika pil yang terakhir makan hari Sabtu, maka sambung semula botol ke 2 pada Hari sabtu minggu seterusnya. Jika makan pagi Botol ke 2 pun teruskan ambil pagi. Begitu juga jika ambil malam.

7.Bagi kes lupa makan, cara adalah seperti berikut :
i) Lupa makan waktu malam, pagi esok ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih lupa, maka malam kena ambil 2 biji sekali.
ii)Lupa makan pagi, malamnya ambil 1 biji, jika masih lupa, maka pagi esok kena ambil 2 biji sekali.

PERINGATAN :
Untuk mengambil MAB bagi merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan
sehingga tempoh 24 jam sahaja. Oleh ituberhati-hati tempoh gap makan supaya tidak melebihi 24 Jam, Jika syarat ini tidakdi patuhi ianya kurang berkesan untuk dijadikan FAMILY PLANNING.Jika sedang makan MAB di datangi period,Jangan berhenti, terus habiskan 21 biji dan berhenti selama 7 hari sebelum sambung semula botol seterusnya.Jika puan2 mematuhi aturan makan ini,insyaAllah ianya dapat membantu sebagai Kaedah FAMILY PLANNING yang berkesan..

KHASIAT & KEGUNAAN MAB :

1. Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan / family planning.

2. Merawat masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan dan bau yang tidak menyenangkan.

3. Dapat merapatkan faraj bagi wanita selepas bersalin

4. Dapat memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara.

5. Dapat menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.

6. Dapat memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.

7. Melancarkan peredaran haid setiap bulan

8. Membuang darah-darah kotor dan toksin dalam badan

9.Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari

10.Dapat mencantikkan kulit selepas pengeluaran toksin di dalam badan

11. Mempertingkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.

12. Melegakan perut kembung dan masalah angin di dalam badan

13. Melawaskan pembuangan air besar

14. Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan

15. Mengurangkan kesakitan ketika haid (senggugut)

16. Mengurangkan risiko penyakit kanser dimana maajun warisan keluarga ini adalah 100% dari bahan tradisional jadi tiada langsung penggunaan bahan-bahan steroid dimana ia adalah salah satu kepada faktor penyebab penyakit kanser

17. Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.

18. MAB memerlukan air untuk merawat dalaman wanita. Apabila wanita menyusu minum sekurang2nya 8 gelas sehari, secara tak langsung dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi.

19. MAB membantu melambatkan proses menopous yang mana ditakuti oleh semua golongan wanita..

MAB adalah produk tradisional dari herba, rempah ratus dan madu. Kegunaan MAB pada asasnya adalah “Family planning”. Walaubagaimanapun MAB juga bertindak sebagai ubat MULTIPURPOSE dalam penjagaan kesihatan dalaman / kecantikan Wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga. MAB juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah FAMILY PLANNING moden. Keberkesanannya dalam family planning adalah 100% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul. MAB juga boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas, berkahwin/ belum berkahwin dan orang-orang tua ( Warga Emas ) MAB di jamin bersih,
( Suci lagi halal ) tanpa perlu di ragui lagi bagi orang Islam.

SoaLaN-SoaLaN LaZiM TeNTaNG MAB

Adakah wanita yang belum berumah tangga boleh mengambil MAB?

Ya sudah tentu. MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?

Tidak. Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu sebelum sambung kepada botol seterusnya. Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu meninggalkan solat selama sebulan, sekiranya period saya tidak berhenti dalam tempoh tindak balas MAB?

Maksimum kiraan period hanyalah 15 hari. Anda perlu menunaikan solat seperti biasa selepas kiraan 15 hari period. Ini kerana pada hari ke 16 ia tidak dikira period, tetapi ia dipanggil istihadhah (darah penyakit). Ini merupakan tindak balas MAB untuk menyucikan rahim dan membuang darah kotor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya.
Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini.
Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda.
MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Saya masih menyusukan anak. Setelah mengambil MAB, selera makan saya semakin bertambah. Adakah ia tindakbalas biasa MAB? Adakah berat badan saya akan bertambah?”

Dalam kes ibu yang menyusu, saya bawakan untuk anda testimoni Puan Sal yang merupakan pengguna dan dealer MAB(petikan dr testimonial Jannah)

Salam,
Saya masa mula-mula makan MAB dulu..masih menyusu anak yg kecil. Memang pada awalnya selera makan bertambah dari biasa.Pengeluaran susu badan memang takde masalah.Tapi sedikit demi sedikit selera makan tu berkurang dengan sendirinya dan tanpa disedari berat badan saya berkurang...saya sendiri tak sedar, orang lain yang perasan

Ok saya menerima byk persoalan kenapa MAB tiada kelulusan KKM.Ini saya terangkan kenapa pihak Pengasas tidak mohon KKM:

Adakah MAB ini mendapat kelulusan KKM?
Bukan tidak mahu mohon.Ini disebabkan beberapa sebab iaitu :
* 1.Jika pohon perlu ada kilang -
* 2.modal besar utk pembinaan kilang
* 3.melibatkan kos besar utk pekerja,bangunan dll
* 4.jaminan kualiti/pembersihan mab akan krng
* 5.Harga pasti berganda-ganda tingi
* 6.Resepi akan di pattern oleh pihak lain( nnt hilang resepi turun temurun)
* 7. improvement dah di buat drpd gentel secara manual dah di buat dgn mesin….alhamdulillah.kita lbh memilih sbg prdk HOME MADE, dijamin KESUCIAN JG KUALITI…

CALL : +60195267122
Bank in ke akaun
~ mybanK 502036055159
~ cIMb 02080099637524
(DI ATAS NAMA ANNISHA BT NORDIN)